Nyhedsbrev 66 fra Institutlederen

Kære alle! Med efterårets komme og nyheder fra instituttet ønsker jeg jer en god weekend eller efterårsferie.

INTERNT PÅ INSTITUTTET

Vi iværksætter undersøgelse om trivsel og studiemiljø
De seneste år har vi haft flere sager med utilfredse studerende, som vi har håndteret internt i de relevante fora, men flere historier om trivsel, studieliv og studiemiljø på vores uddannelser er også blevet omtalt i medierne.

Derfor har vi i institutledelsen besluttet, at det nu er tid til, at vi undersøger trivslen og studiemiljøet på IOOS på en anden måde og ser på, om der er behov for, at vi handler anderledes og med andre tiltag, end dem vi er i gang med. I institutledelsen vurderer vi, at det i første omgang gøres bedst i form af en ekstern undersøgelse, som inddrager både studerende og medarbejdere, så alle bliver hørt. Hvornår og i hvilken form undersøgelsen bliver, hører I mere om i løbet af efteråret.

Det ligger mig meget på sinde, at vi har et godt studiemiljø, og at alle, der arbejder, studerer og i det hele taget færdes på instituttet, trives og er trygge.

Nyt Netværk for Bæredygtighed inviterer til opstartsmøde d. 30. oktober
Et helt nyt netværk – Netværk for Bæredygtighed – har set dagens lys på Health. Netværket har til formål at reducere fakultetets klimaaftryk og skal fungere som en platform for samarbejde og dialog om bæredygtige løsninger. Netværket er ikke kun for de medarbejdere, der allerede arbejder med bæredygtighed – alle medarbejdere er velkomne til at deltage og dele viden og idéer.

Professorerne Kari Tanderup og Lene Warner Thorup Boel fra hhv. Institut for Klinisk Medicin og Institut for Retsmedicin har taget initiativ til netværket, der holder kick off-møde for alle interesserede onsdag d. 30. oktober kl.15.00-16.30 i Søauditorierne. Tilmelding er nødvendig – bemærk, at mødet foregår på dansk.

På mødet holder bl.a. vores bæredygtighedsrepræsentant klinisk teamleder Andreas Schlott oplæg om IOOS’ eksisterende bæredygtighedsinitiativer.

Retningslinjerne for forplejning og repræsentation er opdateret
Der er ind i mellem tvivl om, hvad man må og ikke må i forbindelse med bestilling af forplejning til både interne og eksterne møder som offentlig arbejdsplads. Aarhus Universitets retningslinjer er blevet opdateret, og på Aarhus Universitets medarbejdersider kan I se de maksimale beløbsgrænser og læse om retningslinjerne for forplejning og repræsentation. Hovedreglen er, at vi som offentligt ansatte udviser mådehold.

Nogle af os skal registrere arbejdstid fra 1. oktober 2024
Ifølge ny EU-lovgivning om arbejdstidsregistrering skal medarbejdere på danske arbejdspladser nu registrere deres arbejdstid. Og sammen med landets øvrige universiteter følger Aarhus Universitet anbefalingerne fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen for, hvordan loven skal fortolkes og udmøntes i universitetssektoren. Det betyder, at: 

  • teknisk-administrative medarbejdere skal registrere den samlede arbejdstid på linje med de fleste øvrige grupper på det danske arbejdsmarked.
  • videnskabelige medarbejdere og ledere med personaleansvar kan undtages kravet om tidsregistrering. I modtager et tillæg til jeres ansættelsesbevis herom i jeres digitale postkasse.

I september har I modtaget en mail om arbejdstidsregistrering fra AU HR. I tillæg hertil modtager I fra jeres nærmeste leder en mail om, hvordan I som teknisk-administrative medarbejdere skal registrere jeres arbejdstid. Bemærk, at ferie og fravær stadig skal registreres efter vanlig praksis.

Loven om arbejdstidsregistrering er sat i verden for at beskytte medarbejdere, og den er gældende i hele Europa. Uanset om I har pligt til at tidsregistrere eller er undtaget, er det fortsat i dialogen med jeres leder, at der skal findes en balance mellem opgaver og arbejdstid.

Billeder til ansøgninger eller undervisningsmateriale kan hentes i nyt Aarhus Universitet-billedarkiv
Som ansat på Aarhus Universitet har vi adgang til universitetets omfattende billedarkiv, der netop er opdateret med ca. 3.500 nye billeder fra begivenheder og lokationer på universitetet. De godt 18.000 billeder kan frit benyttes til præsentationer, rapporter og lignende med relevant kreditering til fotografen. Husk, at billeder hentet fra andre steder på nettet ofte er omfattet af ophavsret, og vi derfor først skal have tilladelse til at bruge dem. Login på Aarhus Universitets billedarkiv: galleri.au.dk.

FORSKNING, UDDANNELSE OG UNDERVISNING

Husk at tage noter om karakterfastsættelse ved alle eksaminer
På Health er vi blevet indskærpet, at alle bedømmere – altså både eksaminatorer og censorer – ifølge eksamensbekendtgørelsen er forpligtede til at tage noter om karakterfastsættelsen fra alle eksaminer. Noterne skal gemmes i et år og bruges ved behandling af en eventuel klagesag. Der er metodefrihed, så I bestemmer selv, hvordan I tager noter, men hav for øje at andre end jer selv kan få indsigt i dem.

Er der tvivl eller spørgsmål, så kontakt studielederne Irene Dige eller Lene Meilstrup Martinussen.

Invitation til junior-forskere: ”Postdoc Appriciation Day” d. 11. november
Universitetets Junior Researcher Association afholder sammen med Health arrangementet “Postdoc Appreciation Day”, særligt for juniorforskere, mandag d. 11. november kl. 13-17 i Mogens Zieler-stuen (Aarhus Universitets Konferencecenter). Her kan postdocs og adjunkter bl.a. høre om karriereudviklingsmuligheder og tale med institutternes karriereambassadører – og hinanden. Lektor Christine Parsons holder oplæg, og så er der paneldiskussion og forfriskninger. Tilmelding via Conference Manager.

NYT OM NAVNE

50.000 kr. til forskningsårsstuderendes projekt om social ulighed i tandsundhed
Det er lykkedes lektor Irene Dige at skaffe både skolarstipendie fra Tandlægeforeningen og yderligere 25.000 kr. fra Ansatte Tandlægers Organisations (ATO) Forskningskonto til tandlægestuderende Karina Herholdt Petersens forskningsårsprojekt ”Hvordan rustes fremtidens tandlæger til praksisnære indsatser mod social ulighed i tandsundhed?”. Fundingen er nødvendig til et datatræk fra Social Sundheds centre i hele Danmark i det vigtige projekt. Tillykke til både Irene Dige og Karina Herholdt Petersen.

Bedste hilsener Siri