På Aarhus Universitet bruger vi journaliseringssystemet Workzone til de sager, der skal journaliseres. Her finder du hjælp og vejledning til at komme i gang med Workzone – og til at komme videre.
Har du ikke allerede adgang til Workzone, skal du først oprettes som bruger. Det gør du ved at kontakte Enette Berndt Knudsen, som giver dig adgang til systemet.
Du kan finde endnu mere information på Aarhus Universitets centrale side om Workzone
Du kan finde endnu mere information på Aarhus Universitets centrale side om Workzone
Der er følgende krav til felter, der skal udfyldes ved sagsoprettelse:
Følgende øvrige felter bør man være opmærksom på ved sagsoprettelse:
Alle AUs ansatte er omfattet af journaliseringspligt, og som medarbejder skal du derfor journalisere alle dokumenter, breve, ind- og udgående mails, notater, mødereferater, telefonnotater osv., der vedrører AUs interne virke såvel som eksterne samarbejder.
Lovmæssigt er AU som statslig arbejdsplads, som enhver anden offentlig myndighed, forpligtiget til at kunne dokumentere, at man arbejder og træffer afgørelser ud fra principperne om god forvaltningsskik samt at universitetets midler og opgaver forvaltes korrekt.
Med andre ord, er det dit ansvar at sørge for, at relevante dokumenter og korrespondance inden for dit arbejdsområde journaliseres i Workzone.
På IOOS hjælper sekretærerne dig med at oprette en sag. For at sikre, at alle oplysninger er med fra starten, bedes du udfylde denne formular:
Vi sender dig et link til sagen, når vi har oprettet den. Det er dog væsentligt at understrege, at du herefter selv er ansvarlig for, at mailkorrespondance og andet journaliseres rettidigt og kronologisk på sagen. Det er også dit ansvar at bede sekretæren afslutte sagen i WorkZone, når projektet/sagen slut.
Benyt denne formular, hvis du ønsker at oprette en sag angående forskningsansøgning eller -projekt:
Har du spørgsmål eller brug for support, så kan instituttets superbruger hjælpe.
Som universitet har vi journaliseringspligt, og vi skal derfor gemme udvalgte dokumenter og korrespondancer for at sikre, at:
Dokumenter og korrespondancer skal gemmes i et såkaldt ESDH-system, der er designet til at kunne gemme og sikre dokumentationen forsvarligt.
Universitetsledelsen har besluttet, at vi bruger Workzone til de sager, hvor der er journaliseringspligt.
Som udgangspunkt skal alle ’sager’ med eksterne parter – det vil sige parter uden for Aarhus Universitet – journaliseres. Det kan fx være samarbejde med myndigheder, fonde, virksomheder, hospitaler, medier eller andre universiteter.
Når man journaliserer ’en sag’, er det både selve kernen i samarbejdet fx aftaledokumenter, ansøgninger og kontrakter, der skal gemmes, og det er alle forhold og korrespondancer omkring sagen uanset format, der skal journaliseres. Det kan fx være e-mails, office-filer, sms-beskeder, telefonnotater og mødereferater.
Det er hver enkelt medarbejders ansvar at sørge for, at de relevante dokumenter og korrespondancer bliver journaliseret i Workzone.
I hovedtræk kan man sige, at lederne det overordnede journaliseringsansvar, mens medarbejderne har det daglige ansvar.
Alle medarbejdere, der arbejder med journaliseringspligtige sager, har ansvar for at:
Lederne på hvert institut, sektion, afdeling eller enhed har ansvar for at:
Du kan finde endnu mere information på Aarhus Universitets centrale side om Workzone
Har du ikke allerede adgang til Workzone, skal du først oprettes som bruger. Det gør du ved at kontakte Enette Berndt Knudsen, som giver dig adgang til systemet.
Har du Workzone-knappen i Outlook, som gør det nemt at journalisere indgående og udgående mails? Hvis ikke, skal du installere et plugin. Se her, hvordan du gør.
Her finder du vejledninger til nogle af de mest efterspurgte funktioner i Workzone: