Som forsker kan du få forskellige typer rådgivning til fondsansøgninger. Erfaringen er, at den rette rådgivning og sparring giver bedre og mere succesfulde ansøgninger. Institutledelsen har fastlagt nedenstående lokale retningslinjer:
Som udgangspunkt skal alle udgifter være dækket ind i et eksternt bevilget forskningsprojekt.
Det er derfor vigtigt at inddrage overhead og afledte omkostninger - dvs. udgifter til frikøb, laborant/bioanalytiker, administration/sekretærbistand, AC-TAP, brug af CORE-faciliteter, husleje mm. Det kan dog være nødvendigt at acceptere medfinansiering - for eksempel til egen løn, hjælpekræfter eller apparatur. Henvend dig til Lene Baad-Hansen for en oversigt over standardpriser til brug for opstilling af budget til de fonde, der ikke giver overhead.
Se vejledningen under overskriften "Budgettet".
Ved ansøgninger, som hører under FP7- og Horizon 2020-programmerne, skal Forskningsstøtteenheden involveres i alle faser af ansøgningen.
Kontakt både Forskningsstøtteenheden og institutlederen i god tid, før du går i gang med ansøgningen. I de tilfælde, hvor ansøger er koordinator, skal Forskningsstøtteenheden kontaktes senest to måneder før ansøgningens deadline og meget gerne tidligere.
Det er obligatorisk at benytte peer review ved ansøgninger til Det Europæiske Forskningsråd og Innovationsfonden. Kontakt viceinstitutleder for forskning og talent i forbindelse med ansøgninger.
Ph.d.-studerende og forskere under adjunkt- og postdoc-niveau skal bruge vejlederne til at kvalitetssikre forskningsansøgninger. Derudover opfordres I til at benytte jer af disse tilbud:
Hvis der undtagelsesvist er en ansøgning fra en ph.d.-studerende, som har større strategisk betydning for instituttet, kan institutlederen kontakte Forskningsstøtteenheden for en særaftale.
Læs mere om mulighederne på AIAS's hjemmeside.
De rent odontologiske fonde uddeler begrænsede midler. Det kan derfor anbefales at søge tværfagligt og bredere (f.eks. "børn", "smerte", "betændelse", "ældregruppen"), hvis det konkrete projekt giver mulighed herfor.
Her kan du se aktuelle ansøgningsmuligheder på Health's hjemmeside.
Kontakt også Forskningsstøtteenheden for rådgivning om, hvilke fonde der matcher dit projekt.
Læs mere om, hvordan du søger fonde på: Råd og værktøjer til din fondsansøgning